19 januari 2022

Waarom een vuurwerkverbod beter is voor de dieren

Het vuurwerkverbod geldt dit jaar ook. Vorig jaar werd er een officieel vuurwerkverbod over heel Nederland ingevoerd tijdens de jaarwisseling. Dit is gekozen om de zorg minder te belasten. Een aantal jaren terug is het coronavirus in de wereld gekomen. Door dit virus zijn er veel mensen in ziekenhuizen beland. De Nederlandse overheid heeft daarom gekozen om in tijdens de jaarwisseling van 2020 tot 2021 een vuurwerkverbod op te leggen. Dit vuurwerkverbod geldt nu ook voor de jaarwisseling van 2021 tot 2022. Het vuurwerkverbod is er om de zorg, handhavers en hulpverleners minder te belasten. Dit is als voorzorgsmaatregel. 

Vuurwerkverbod en dieren

Het  vuurwerkverbod heeft ook veel grote voordelen voor dieren vindt de Partij van de Dieren. Het vuurwerk kan er namelijk voor zorgen dat de dieren met angst en stress zitten. De Partij van de Dieren is van mening dat het vuurwerkverbod een goede keuze is. dit komt doordat er meerdere mensen ieder jaar letsel oplopen. Vaak wordt dit letsel opgelopen door legaal vuurwerk. Zo een 50 % van de slachtoffers zijn mensen die toevallig voorbij lopen. Het vuurwerk heeft een grote impact op de dieren. Zij associëren het geknal en geflitst met onweer. Hierdoor denken de dieren dat er gevaar is. wanneer zij gevaar herkennen, dan kunnen de dieren angstig gedrag vertonen. Dit kan erg vervelend zijn voor de dieren. 

Vuurwerkverbod op het afsteken van vuurwerk door consumenten

De Partij van de Dieren is blij met het verbod op het afsteken van vuurwerk door consumenten. Wel vindt de partij dat deze tradities waardevol zijn. toch staat de veiligheid van de mensen en dieren voorop. Deze tradities zorgen er namelijk voor dat mensen en dieren eronder kunnen lijden. De Partij van de Dieren ziet liever een professionele vuurwerkshow. Op deze manier kunnen mensen genieten van het vuurwerk op een veilige manier. De professionals zorgen ervoor dat het vuurwerk op een veilige manier wordt afgestoken. Vaak zijn er ook geen voorbijgangers. Het vuurwerk wordt op een gepaste afstand afgestoken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *