Socialiseren

 

Soms gevaarlijk.http://i73.photobucket.com/albums/i201/luus_2006/Zwerfkat/zwarte_kittens_5.jpg

Het socialiseren van wilde kittens is een specialistische aangelegenheid. Niet iedereen is hiervoor geschikt. Je moet beslist geen angst voor kleine katten hebben! Ze kunnen bijten, slaan en zelfs spuwen!

 

Vaak ziek.

Kleine kittens worden eerst ontvlooid en ontwormd. Vaak hebben ze een ziekte bij zich: niesziekte, diarree, ontstoken oogjes enz. en moeten hier eerst voor behandeld worden.

 

Knuffelen

De kittens gaan eerst in quarantaine. Dus in een aparte ruimte zonder andere katten. Hierdoor wordt besmetting van ziekten voorkomen. Ze worden dan een aantal weken zeer intensief geaaid, opgetild en verzorgd. Knuffelen is erg belangrijk. Je moet eerst het vertrouwen van zo’n kleintje winnen! Het heeft immers nog nooit zoiets groots en vreemds gezien.

 

Kennismaking met andere kittens

Zijn ze handtam, dat wil zeggen dat ze zonder schroom voorin de kooi komen als je ervoor gaat staan, mogen ze naar de kittenkamers. Hierin staan kleine krabpalen, doosjes, mandjes, speeltjes en erg veel kattenbakken. Een kat is van nature zindelijk maar het wil niet zeggen dat een kitten buiten een kooi zindelijk is. In een grote ruimte kan het zijn dat het kitten van slag en bang is.

 

Veel nieuwe indrukken

 

http://i73.photobucket.com/albums/i201/luus_2006/Zwerfkat/kittenkooi_1.jpgHet zoeken naar een kattenbak is vaak te veel voor zo’n kleintje. Door de ruimte daarna steeds groter te maken (kooi, kleine kittenkamer, grote kittenkamer en daarna een hele verdieping en uiteindelijk het hele huis), zorg je ervoor dat het kitten alles gedoseerd in zich op kan nemen. Zet je een wild kitten los in een huis dan zal het zijn hele leven een bange kat blijven die op zolder leeft of op of onder kasten! Ze moeten wennen aan alle geluiden in huis, de radio, televisie, telefoon en wat zeker belangrijk is de deurbel. Visite is ook belangrijk. Veel verschillende mensen over de vloer met veel verschillende geuren en stemmen.
Sommige kittens zijn een halfjaar bij ons in de opvang voor ze plaatsbaar zijn!