Zo begon het

 

De Stichting is op 1 oktober 2001 opgericht door 3 vrouwen, Marion Heutinck, Aletta Stremler en Caroline Kramp. De voornaamste reden van de oprichting van de Stichting was en is dat er in Dordrecht onvoldoende voorzieningen zijn om het leed van zwerfkatten te verzachten. Wij stellen ons tot doel het vangen en castreren/steriliseren (ook wel neutraliseren genoemd) van volwassen wilde zwerfkatten en het vangen van de wilde kittens en die te socialiseren, zodat zij in gezinnen kunnen worden opgenomen. Hierdoor proberen we het aantal wilde zwerfkatten te verminderen en dus een bijdrage te leveren aan de oplossing van het zwerfkattenprobleem. Ook spelen wij een rol in het vangen en herplaatsen van tamme zwerfkatten.

 

Het bestuur bestaat uit de volgende dames:

- Aletta Stremler (penningmeester). Zij vangt al vanaf 1994 katten op. Eerst bij de Vereniging Kattenzorg, daarna bij de Stichting.
- Caroline Kramp (voorzitter). Zij is pas vanaf 1998 bezig met het vangen en opvangen van katten. Ook eerst bij Kattenzorg en daarna bij de Stichting.

Deze twee dames hebben samen met Marion Heutinck en Coby Klingens de Stichting het levenslicht laten zien en hebben meteen de handen uit de mouwen gestoken.