Kerstwens

 

 

Namens alle vrijwilligers van Stichting Herplaatsing Zwerfkatten Dordrecht, onze beste wensen voor een gezellige kerst en gelukkig nieuwjaar.


Hieronder het verhaal van Homy, verteld door zijn blije nieuwe baasjes


Homy is een "je-weet-wel" kater van ongeveer 16 jaar oud. Ooit was hij een stoere sterke jongen en baas over al zijn buurkatten. Hij was vaak op straat te vinden, maar kon ook terecht bij zijn mensen. In de loop van de jaren begon Homy's vacht slechter te worden. Volgens zijn mensen het gevolg van een nieraandoening. Later verschenen er bloederige korstjes op zijn oren die niet genazen. Zijn mensen beloofden met hem naar de dierenarts te gaan. Ondanks die belofte ging Homy zienderogen achteruit. Zijn mensen wilden hem niet langer in huis laten. Hij begon te vermageren en de korsten,  op met name zijn rechter oor, hadden een enorme omvang gekregen. Zijn vacht zag er slechter uit dan ooit. Wat ooit wit was, was nu vaal grijs. Dit was het gevolg van het vuil van de auto's waaraan hij zich probeerde te warmen en het bloed van zijn oren. Wat hij ook probeerde, hoe smekend hij in de stromende regen vanaf de vuilcontainer ook door het raam naar zijn mensen keek, hij was niet langer welkom. Hij vroeg aandacht aan iedereen die hem een blik waardig toonde, maar kreeg van iemand gehoor.

 

 

http://i779.photobucket.com/albums/yy74/zwerfkattendordrecht/Homy2.jpgNavraag bij zijn mensen leerde dat ze niet de financiële middelen hadden om met hem naar de dierenarts te gaan en ook geen 80 euro hadden om hem af te staan aan het asiel. Ze gaven aan hem nog wel steeds te eten te geven. Inmiddels werd hij "bij"gevoerd door andere mensen uit zijn straat en bleek te kunnen eten als een dijkwerker. Twee bakken met brokjes en een bakje nat voer gingen er per dag moeiteloos in. Na 1,5 week te zijn "bij"gevoerd en ogenschijnlijk een paar gram aangekomen werd Homy gered door Caroline van de Zwerfkattenopvang. Zij gaf Homy de warme plek, voer, liefde en medische zorg die hij zo wanhopig nodig had. Hij werd onderzocht door de dieren arts. Het bloedonderzoek gaf aan dat Homy niets mankeerde aan zijn nieren ook niet leed aan suiker. Afschuwelijk maar waar bleek zijn slechte conditie uitsluitend te wijten aan verwaarlozing. Voor zijn oren kreeg hij een spuit prednison toegediend, omdat allergie vermoedt werd. Zijn oren gingen ondanks de prednison alleen maar verder achteruit. Een amputatie van beide oren was de enige mogelijkheid om Homy te redden. De operatie was een succes. De wonden zijn zo goed als genezen.

 http://i779.photobucket.com/albums/yy74/zwerfkattendordrecht/Homy3.jpg

Twee weken na de operatie en totaal 5 weken bij Caroline verzorgd te zijn heeft Homy een nieuw thuis gevonden. Hij lijkt in niets meer op de arme zwerver die hij tot voor kort was. Zijn vacht is weer wit waar het wit hoort te zijn en wordt steeds mooier. Ook is hij  geen gratenpakhuis meer en neemt hij nog steeds in gewicht toe. Hij is duidelijk blij dat hij niet meer hoeft te zwerven. Hij geniet ervan om heerlijk te luieren, af en toe energiek te spelen en natuurlijk zijn eten. Iets waar hij altijd zijn bed voor uitkomt is kroelen. 's Morgens vroeg, midden in de nacht, niets is hem te gek. Als hij een van zijn mensen in het oog krijgt dan MOET ermee gekroeld worden. Hij is duidelijk bezig om alles wat hij heeft moeten missen in te halen.

Groetjes Michel en Paula

 

 

 Nieuws waar wij vrolijk van worden

 

Dit bericht kwamen we tegen in de Telegraaf. Een goed initiatief, gezien het feit dat wij dagelijks de gevolgen zien van het ondoordacht aanschaffen & daarna laten voortplanten van katten......

 

 

 

Alle Belgische katten in 2016 gesteriliseerd

 
Foto: Dijkstra
 

 

Dit bericht is overgenomen van:

http://www.telegraaf.nl/buitenland/7425714/__Alle_Belgische_katten_in_2016_gesteriliseerd__.html?p=4,2

 


 Oproep!

 

voerhok
 

Oude konijnenhokken

 

Voor onze zwervers in Dordrecht e.o. gebruiken wij oude konijnenhokken die wij omtoveren tot paleisjes. Hierin kunnen de zwerfkatten droog, warm en tochtvrij slapen.

Ook gebruiken wij deze hokken om dagelijks voer in te zetten zodat het niet nat regent.

 

Voor het “verbouwen” van deze konijnenhokken hebben wij ook hout nodig. Wij kunnen gebruiken: hardhout, watervast hout, beits, verf, kit, verfrollers, schroeven, houtlijm.

 

Een extra timmermans hand is natuurlijk altijd welkom! Ook het vervoer van grote hokken is een probleem. De Stichting beschikt niet over een busje of een grote auto.

 

Wie o wie beschikt er over een grote auto en heeft er wat tijd over om deze hokken naar de struiken te vervoeren.  De zwerfkatten zijn u hiervoor o zo dankbaar.

 

Als u klusmateriaal, hokken of hulp kan bieden, stuurt u dan een emailtje naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . of bel met 078-621.50.55

 

Alvast bedankt

Caroline Kramp


Geluk op pootjes 

 

 

 

Dit emailtje kwam binnen bij de stichting. We vonden het zo leuk, dat we zowel email als artikel hier plaatsen.

 

Hoi Caroline,

 

Misschien kun je je de witte Reelandkater niet meer herinneren, maar ik wilde je toch even laten weten dat hij nu hard aan het studeren is voor huiskat. Hij kan zelfs kunstjes doen! http://www.dierz.nl/kat/article319640.ece/kattencolumn-geluk-op-pootjes

 

Wie had dat kunnen denken toen je hem zo veel jaar (ik weet niet meer precies wanneer het was) met een valkooi gevangen hebt. Deze ex-zwerver heeft mede dankzij jou een fantastische oude dag!

 

Groetjes,

Nettie

 Scarface 

 

Dat katten majestueuze en fascinerende wezens zijn, dat weten de lezers van deze rubriek natuurlijk allang. De echte kattenliefhebber raakt niet over ze uitgepraat of geschreven. Ook ‘echte’ schrijvers hebben boek na boek volgeschreven over hun mysterieuze poezelige metgezellen. ??Ik ben geen uitzondering. Ik kan tot vervelens toe verhalen over mijn held Scarface. ‘Hij kan nu op commando zitten en een pootje geven. Weet je hoe bijzonder dat is voor een eens verwilderde, ex-zwerfkat?!’

 

Moeders mooiste?

Maar ook als hij geen opzienbarende kunstjes laat zien, kijk ik graag en veel naar hem. Hij is zeker niet deze kattenmoeders mooiste met zijn enorme, gehavende kop en afgeknipte oorpunt. In zijn geval zit de schoonheid vooral van binnen. Ik kan niet anders dan met vertedering naar hem kijken. ??Het beeld van een slapende kat. Hoe kan iemand gestrest of boos blijven bij zo’n vredig plaatje? Als ik het gevoel in een pilletje zou kunnen stoppen, zouden we in no time miljonair zijn, hij en ik. Hoe druk, somber of frustrerend mijn dag soms ook kan zijn, als ik maar even naar mijn kat kijk, fleur ik al op.
Ritueel?Sinds een tijdje hebben Scarface en ik een nieuw dagelijks ritueel. ’s Avonds om klokslag half tien verzamelen we op de bank voor een uitgebreide aai- en kamsessie. Ik aai en kam; hij relaxt. Eens begonnen als noodzaak om vacht en vlooien in toom te houden, is het nu mijn meest favoriete moment van de dag. ??Terwijl ik elke avond nog lang bezig ben met het haren plukken van de bank en mij, ligt het witte monster al sputterend, snurkend en ronkend te slapen op schoot. Ik kijk naar hem, glimlach van oor tot oor en denk: dit moet wel echte liefde zijn!

 

Dit artikel is overgenomen uit dierz.nl

 

 


 

 

Eindelijk een kattenbak die je wel in de woonkamer durft te zetten!

Kenzi kattenbakken

Het is zo jammer, want katten zijn leuk, maar die kattenbak…nee, nee, nee! Een lelijk plastic geval dat je het liefst wegstopt in het donkerste hoekje van je keuken. Tijd voor verandering, want met de nieuwe kattentoiletten van Kenzi kun je de bak van de kat verplaatsen naar een prominent plekje in de woonkamer.

Ontwerpster Karin van Beelen is kattenbezitster en bedenkster van de kattenbakken die er uitzien als meubelstukken die je zo in je interieur kwijt kunt. Er zijn drie verschillende stijlen zodat er voor elke kat (en huiskamer) wel een leuk model verkrijgbaar is.

Voor de moderne woonkamers is er de ‘Jynx’. Het ziet eruit als een robuuste aluminium kist, maar is dus eigenlijk een stoere kattenbak. De ‘Benji’ is een klassieke versie, en doet eigenlijk niet onder voor de looks van een koloniale dekenkist. En als laatste is er de ‘Moisha’, een retro bak voor de hippe katten.

Dit artikel is overgenomen uit vrouwonline.nl

 

De kattenbakken zijn te bestellen via Kenzi.nl

 

 


 

 

 Helaas....

 http://i779.photobucket.com/albums/yy74/zwerfkattendordrecht/DSC_2776.jpg

 

 De rode kater (zie foto) die woensdagavond een auto ongeluk heeft  gehad op de Singel, is vrijdagochtend op de operatietafel overleden. Zijn middenrif was gescheurd en veel organen waren in de borstholte terecht gekomen. Helaas kon de dierenarts hem niet redden.

 

 

 


Aangereden kater gered

brandweerwagen
 

Op 27 januari, heeft de brandweer Dordrecht samen met de Dierenbescherming Dordrecht, Dierenambulance Dordrecht en Stichting Herplaatsing Zwerfkatten Dordrecht alles op alles gezet om een zwaar gewonde aangereden kater te redden. Die had zich verschanst had onder een container van zo’n 7 meter op de hoek van De Singel/Spuiweg in Dordrecht. De kater was in een holletje onder de container gekropen en liet zich niet meer zien.

Met behulp van zeer gemotiveerde brandweerlieden werden stoeprandbanden versleept zodat een medewerker van Stichting Herplaatsing Zwerfkatten Dordrecht op haar buik in het koude water onder de container een poging kon doen om de kat te grijpen. Helaas zat de kater te ver weg gestopt. De brandweer heeft CO2 blussers ingezet om de kater onder de container vandaan te spuiten. Uiteindelijk sleepte de kater zich onder de container vandaan naar een stapel stenen onder een dekzeil en verschanste zich daar. Een medewerker van de brandweer heeft de kater met een vangstok in zijn kraag gegrepen en uiteindelijk in een vervoersmand kunnen krijgen.

De Dierenbescherming Dordrecht is met loeiende sirenes richting Dierenarts gereden die al klaar stond om de kater te onderzoeken. Na behandeling met warme infuusvloeistof en een foto van het getergde lijfje van de kater bleek dat hij een gescheurd middenrif had. 29 januari a.s. wordt de kater geopereerd aan zijn verwondingen.

 


 

Winter 2010

Landgoed Dortwijk

 

Nederland onder een dikke laag sneeuw, vriezen dat het kraakt, eindelijk weer eens een échte Hollandse Winter hoor je overal. En inderdaad, het levert enorm mooie plaatjes op, maar voor de zwerfkatten van Nederland is het echt een ramp! Om onder deze omstandigheden een warme, veilige plek te vinden en het ook nog eens voor elkaar te krijgen dat je iets in je buik krijgt valt niet mee voor een zwerver. En als er onder deze weersomstandigheden dan 1 van je bejaarde trouwe eters niet meer bij de voerplaats langskomt, dan maak je je ernstig zorgen.

Dat was dus het geval met Tank, een hoogbejaarde bedrijfskat bij een grote firma hier in Dordt. Op het terrein leeft een groep zwervers (allemaal inmiddels geholpen) van ongeveer een kat of 10, en Tank is echt het 'uithangbord' van deze club. Iedere ochtend zit hij trouw naast de deur van de hoofdingang te wachten tot hij voorzien wordt van zijn dagelijkse kroel, brokjes en vooral om met zijn neus vooraan te staan op het moment dat het blikvoer tevoorschijn komt.....tot de maandag nadat het hele land in een weekendje was dichtgesneeuwd. Roepen, zoeken, maar wie zijn neus ook te voorschijn stak....geen Tank. De dag erna ook niet....en daarna niet..... en daarna niet........... en dat bleef de hele week zo. In de tussentijd werd er inmiddels door diverse bezorgde collega's gezocht maar Tank was & bleef spoorloos. Gezien de extreme kou en zijn hoge leeftijd werd het ergste gevreesd.

 

Tank zegt 'Hallo, daar ben ik weer'
 Tanks kale rug

 

Totdat 8 dagen nadat hij voor het laatst gezien was, meneer blijkbaar vond dat het lang genoeg geduurd. En hij besloot zich te vertonen aan Caroline, die gewapend met Whiskas-sardines en een verrekijker op de uitkijk lag. Grote zuchten van opluchting, vreugdedansjes en pakken van harten volgden uiteraard. Op maandag is hij even goed nagekeken maar op 2 plekken op zijn rug, die hij helemaal had kaalgelikt/jeukt na, was de bejaarde kater gelukkig helemaal in orde.

Twee weken met een prednisonkuurtje volgde & inmiddels zit Tank weer fulltime naast de voordeur om bezoekers te begroeten en knuffels bij hen af te bedelen. Maar dit, het voeren van de zwervers en het geven van medicatie als ze dat nodig hebben, zou niet mogelijk zijn zonder u! Als er geen dierenvrienden waren die de Stichting steunden met zakken met brokken, tassen vol blikvoer en geld voor medicatie, dan zouden zij geen kans maken. Hiervoor namens Tank en alle andere zwervers die wij helpen enorm bedankt!

Iris 

 


 

http://i779.photobucket.com/albums/yy74/zwerfkattendordrecht/image001-1.jpg

 

VERMIST!

Bij wijze van hoge uitzondering plaatsen wij hier een foto van een vermiste huiskat. Zijn naam is Djibo en hij heeft een zeldzame huidziekte, waarvoor hij dagelijks medicatie nodig heeft. Als u informatie heeft over deze kater of weet waar hij nu is, stuur dan alstublieft een mailtje naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 


Het was weer een bewogen jaar...

 

Snow Cat
 

Het is weer een erg druk jaar geweest. De recessie heeft ook zijn weerslag gehad op de huisdieren. Veel huisdieren, waaronder erg veel volwassen katten en kittens zijn dit jaar gedumpt. Ook konijnen en andere knaagdieren moesten het ontgelden.Dat betekende voor de vrijwilligers van de Stichting weer vele uren bivakkeren in de auto of achter de struiken. In weer en wind en soms met gevaar voor eigen leven. Tegenwoordig lees je veel over het “pesten” van hulpverleners. Hiervan kunnen de vrijwilligers van de Stichting over meepraten. Een enkele keer moeten ook wij de hulp van politie inroepen om te voorkomen dat we ons werk niet kunnen doen.

 


Inmiddels heeft de Stichting iets meer dan 10 ingerichte voederplekken voor ongeveer 70 zwerfkatten. Voor al deze plekken hebben we natuurlijk voer nodig want iedere dag moeten deze zwervers eten. De zwervers worden dus dagelijks in de gaten gehouden en als het nodig is, worden er medicijnen gegeven of wormenpillen. Ook proberen we met pipetjes (vlooien) de zwervers die in buurt komen te behandelen. Bij deze plekken staan natuurlijk ook slaaphokken, ver weggestopt in de struiken. 2x per jaar worden deze hokken verschoond en voorzien van nieuw schuimrubber (om te voorkomen dat vocht optrekt) en van nieuwe dekbedjes (synthetisch). Iedere kat heeft zo zijn eigen slaaphok.

 


Zoals we Pepijntje hebben geholpen, zijn er natuurlijk meer bijzondere zwervers geweest. Treesje en Tank bijvoorbeeld. Treesje had laatst heel veel kleine druppeltjes bloed in haar slaaphokje op haar kleedje liggen. De vrijwilligster die Treesje verzorgd (al meer dan 10 jaar, iedere dag, door weer en wind!) heeft direct contact met de Stichting opgenomen. Treesje was een beetje bedeesd en at slecht. Verder was er niets aan haar te zien. We sloten om Treesje op de antibioticum met pijnstilling te zetten. Treesje is geen kat die je even in een mandje stop, dus de lekkerste hapjes werden tevoorschijn getoverd om haar aan het eten te krijgen. En het is gelukt. Treesje heeft alle tabletjes keurig opgegeten. En ze is weer helemaal opgeknapt. Wat ze nu precies heeft gehad en waar het bloed vandaan kwam, weten we nog steeds niet.

Tank is een hele grote “bedrijfs”kater. Zo eentje van “een geweldige je weet wel kater”. Een aantal jaren geleden heeft Tank een kale plek op zijn flank gehad die schijnbaar aardig irriteerde. Daar moest dus de hele dag aan gelikt worden. Aan de huid zelf was niets te zien en Iris (die Tank al jaren verzorgd) had hem regelmatig ontvlooid. Tank heeft via de Stichting prednison tabletjes gekregen. En na een tijdje was het proces van jeuk => likken doorbroken en groeide zijn vachtje weer mooi aan. Nu heeft Tank weer een plek op zijn flank. In overleg met de dierenarts gaan we weer een plan bedenken voor Tank.

 

We zijn niet alleen in Dordt actief. Ook in Zwijndrecht, Papendrecht en Oud-Alblas helpt de Stichting met het vangen van katten en kittens. Wij gaan ver in het verlenen van hulp aan ALLE dieren. Ook de GG&GD maakt gebruik van de kennis&hulp van de Stichting.

 

Zoals u waarschijnlijk wel weet, staat er bij de Jumper op de Dubbeldamseweg Zuid in Dordrecht een bak bij de ingang waarin u voer voor de zwervers kunt doen. Al dit voer wordt uitgegeven aan de vrijwilligers van de Stichting die dit weer aan de zwervers geven. De hele lekker kuipjes bewaren we voor zieke zwervers die medicijnen moeten eten. De kattenmelk die we krijgen, gebruiken we meestal voor zwervers die wel wat extra’s kunnen gebruiken en zwervers die niet meer eten omdat ze zo ziek zijn of pijn hebben. Die katten drinken dan nog wel kattenmelk waar we dan fijngemalen medicijnen doorheen doen. Zo kunnen we meestal de zieke katten weer opknappen.

 

Bedankt

 

De Stichting wil alle mensen heel erg bedanken voor al het voer dat we het afgelopen jaar weer hebben gehad. Het bestuur van de Stichting bedankt namens de zwerfkatten de vrijwilligers die er het afgelopen jaar weer voor hebben gezorgd dat de zwerfkatten iedere dag konden eten en warm en droog konden slapen. Door deze vrijwilligers zijn er bij de vaste voederplekken geen kittens geboren. Iedere nieuwe zwerver die werd gespot op de voederplek, is namelijk gevangen en gecastreerd/gesteriliseerd (geneutraliseerd heet dit in Dierenbeschermingstaal). Al die “kattenwijfies” doen erg belangrijk werk. Ze zorgen ervoor dat het zwerfkatten bestand niet uitbreidt, maar juist uitsterft. Dames: Bedankt !!!

De Stichting werkt nauw samen met de Dierenambulance. Zo wordt voorkomen dat er katten die hulp nodig hebben, niet gevangen worden. Waar de medewerkers van de ambulance niet kunnen helpen, wordt direct de Stichting ingeschakeld. Ook bij ontruimingen. Hier vallen de katten heel vaak tussen wal en schip. Bij het ontruimen van een woning schieten de katten van de stress alle kanten op. Ook naar buiten. De medewerkers van de ambulance kunnen deze katten dan niet meer vangen. De Stichting vangt deze katten wel. 99% Van de katten die hulp nodig hebben, worden door deze samenwerking gevangen. Ambulancemedewerkers: Bedankt !!!

Rest ons nog om u vriendelijk te verzoeken uw katten de avond voor oudejaarsdag tot en met 1 januari 2010 binnen te houden. U kunt de kat, als deze wel erg graag naar buiten wil, gewoon opsluiten in een kamertje met een kattenbak, voer en water en natuurlijk zijn favoriete slaapplek. Laat er ook een radio aanstaan.

Al onze donateur willen we heel hartelijk bedanken voor de steun. We hebben weer veel “wilde” zwerfkatten kunnen castreren en steriliseren. Hopelijk steunt u ons volgens jaar ook weer. Wij wensen u een fantastische kerst en een diervriendelijk&gezond 2010!!!


Met diervriendelijke groet,

Caroline Kramp
Voorzitter

 

PS: Klik deze link om een heel leuk filmpje te zien

 

http://www.simonscat.com/snowbusiness.html

 

 

 


 

Nieuws van Pepijn

 

 

Pepijn&Friend

 

Hallo iedereen

Ik heb een berichtje ontvangen over Pepijn, van geweldige mensen bij Stichting Kat onder Dak waar hij nu zijn permanente en veilige thuis heeft. De foto is helaas niet al te scherp, maar ik wilde het jullie toch niet onthouden.

Met Pepijn gaat het goed. Hij heeft inmiddels zijn draai gevonden bij Stichting Kat onder Dak. Hij eet goed en heeft uit zichzelf het gezelschap van een konijn gezocht. Samen hebben ze een heerlijk hok om in te slapen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder geniet Pepijn van een pijnloos oor en is er geen gevaar meer van denderende vrachtwagens. Hij heeft hier in alle rust en een fijne oude dag in dit "Resort".

Nou dat is nog eens fijn om te lezen niet waar? Zelf heb ik helaas deze week een klein ongelukje gehad. Niets heel ernstigs, maar helaas wel voldoende om een tijdje uit roulatie geweest te zijn. Dit weekend hoop ik weer 100% te zijn, en dan kan ik meteen beginnen met de achterstand met vangen in te lopen & mensen te bellen en/of emailen.

Mocht jij één van die wachtenden zijn: Sorry dat het allemaal even duurt, maar ik kan er echt niets aan doen.

Groetjes,

Caroline

 


 

Witje zonder oortjes

 

Witje

 

Het is wel raak in de opvang, of moet ik zeggen  in de ziekenboeg. Hier is een bijzonder mopperige Witje te zien. Ze is net geopereerd aan haar oren. Katten met witte oren die langdurig aan het felle zonnetje hebben blootgestaan, zijn enorm gevoelig voor huidkanker. Vanaf een leeftijd van ongeveer 8 jaar kunnen de gevolgen hiervan duidelijk worden. Vaak begint dit soort tumoren aan de rand van de oorschelp, en breidt zich vanaf daar uit naar het in de buurt liggende weefsel. Er is dan maar 1 oplossing, en dat is de oortjes verwijderen. Katten kunnen prima leven zonder de oorschelpjes, het ziet er alleen een beetje zielig uit.

 

Maar mensen met katten die witte oren hebben (of een witte neus) en wiens kat van zonnen houdt; dat kan voor katten net zo gevaarlijk zijn als voor mensen met een lichte huid. Je kan je de oortjes/neusje insmeren met een waterproof sunblock met flink hoge factor. Als je het doet en direct daarna ze even bezig houdt (spelletje met verenstokje, brokjes wegschieten, bakje blikvoer geven) zodat de sunblock in kan trekken, kunnen ze daarna beschermd genieten  Cool
 

Pepijn met lampekap

 

 

Pepijn (Deel  2)

 

Zoals jullie op de foto kunnen zien, is Pepijn inmiddels geopereerd. Ook zijn zijn laatste hoektanden getrokken. Pepijntje is nu tandeloos. Gelukkig heeft hij er weinig last van en eet goed.

 

De eerste dagen heeft hij pijnstillers gekregen zodat hij rustig kon soesen. Zijn ene oortje is geopereerd en de poliepen zijn verwijderd. Het andere oortje was nu de oormijt was verdwenen in orde. Om de poliepen te kunnen verwijderen, moest zijn oorschelp losgemaakt worden van zijn hoofdje zodat de chirurg goed in de gehoorgang kon werken. Het was duidelijk dat deze poliepen veroorzaakt waren door de oormijt. Pepijn moet nu 2x daags goed in de oren gezalfd worden. 5 oktober gaat hij weer naar de chirurg voor controle. Pepijntje zal dan onder narcose ook gewassen worden. Door al het zalven is hij inmiddels helemaal vet geworden.

 

Als hij weer opgeknapt is, en zijn oren zijn weer zonder pijn, mag hij naar een permanente opvang in Woerden. Hij mag daar de rest van leven slijten tussen andere katten en lekker luieren in het zonnetje of ’s-Winters lekker binnen op een bed met zijn rug tegen de verwarming, of als hij liever alleen wil zijn, kan hij een mandje uitzoeken waarin hij lekker alleen kan liggen.


 Pepijn (Deel 1)

 

Vorige week kwam er telefoontje van Elle, dat 1 van de katten bij haar voerplaats ziek was. Dus tijd om de vangkooi in de auto te laden en op weg te gaan naar industrieterrein De Geer in Zwijndrecht. Daar aangekomen was duidelijk te zien dat de rood-witte kater zich niet lekker voelde. In elkaar gedoken, met kleine oogjes en een loopneusje zat hij in zijn hoekje weggedoken. De vangkooi werd geplaatst en voorzien van blikvoer met een vissmaakje, omdat dat lekker sterk ruikt zodat je sneller kans hebt dat de kat op de vangkooi afgaat.


En inderdaad, al snel kon ook deze meneer de verleiding niet weerstaan en stapte de kooi binnen. Deurtje klapte dicht, er ging een doek over de vangkooi om de kater rustig te houden en hij werd in de auto geladen.

 

Na een kort ritje kwamen we bij de dierenarts aan, die hem een roesje gaf zodat hij onderzocht kon worden. Al snel werd duidelijk dat hij niet voor niets zo sip in een hoekje gezeten had. Pepijn (zoals we hem inmiddels genoemd hadden) had ernstig oormijt, 2 flink ontstoken hoektanden én poliepen in zijn oren! Het eerste wat moest gebeuren, was de oormijt uitroeien. Terwijl Pepijn nog in dromenland was werden ze schoongemaakt en kreeg hij tevens een pipetje in zijn nek om vlooien&wormen te bestrijden. Met een kuurtje voor de verdere behandeling van de oormijt in de hand, stapte we weer in de auto en gingen naar huis waar er al een bench met een zacht bedje voor hem klaarstond, zodat hij kon bijkomen van alle stress.


Inmiddels heeft Pepijn de behandeling tegen de oormijt afgerond, en zou hij dus geopereerd kunnen worden aan zijn ontstoken hoektanden&oorpoliepen maar……..…… helaas werken ook dierenartsen niet voor niets. De kosten voor de operatie bedragen € 300,00. Dit zijn de hoogtijdagen qua castreren van de wilde katers (kosten €45,00) en poezen (kosten €90,00). En deze dames&heren gebruiken tijdens het bijkomen van hun castratie ook aardig wat brokjes, blikjes en grit dus moet er even gespaard worden voor Pepijns operatie.


De Stichting kan dit werk alleen doen, dankzij de giften van onze donateurs. En helaas merken ook wij de gevolgen van de recessie, mensen houden de hand op de knip. Nu weten wij ook dat er nog genoeg dierenvrienden zijn, die wél een kat uit de brand willen helpen. En donaties aan de Stichting komen altijd voor 100% bij de zwervers terecht. Dus lieve mensen, geef deze kater een kans en maak een donatie over. Op de pagina Home/Wordt donateur vindt u alle informatie die u nodig heeft, zet bij uw omschrijving “operatie Pepijn”. Hopelijk kunnen we dankzij uw hulp dan binnenkort Pepijntje opereren.


Welkom

 

http://i779.photobucket.com/albums/yy74/zwerfkattendordrecht/Georgie.jpg

 


Beste mensen,

Het is ERG stil geweest op de site de afgelopen periode (zowel om technische als persoonlijke redenen) maar daar gaat vanaf nu verandering in komen. Het heeft wat tijd gekost, maar hier is dan de nieuwe website van Stichting Herplaatsing Zwerfkatten Dordrecht! Gedurende de afgelopen jaren heeft webmaster Mark Klingens zorg gedragen voor de ontwikkeling en het beheren van de website. Bij deze voor hem:

Mark: Héél hartelijk bedankt voor je werk aan onze website, je enorme inzet en de vele uren werk die je belangeloos voor onze stichting hebt verricht!

Een aantal maanden geleden zijn vrijwilligers Yi-Wan Ho en Evert Krooswijk begonnen met de uitdagende, maar ook omvangrijke opdracht om een nieuwe website te definiëren en te bouwen. Ik wilde uiteraard dat alle informatie en tips die in de loop der jaren op de oude website was verzameld, ook weer op de nieuwe site terug te vinden zou zijn. Het heeft aardig wat uurtjes van onze vrijwilligers gekost maar het is gelukt.

Een aantal onderdelen zoals bijvoorbeeld ‘De Vraagbaak’ en ‘Het Nieuwsarchief’ werken nòg niet, maar zullen op een later tijdstip toegevoegd worden. Door herhaaldelijk misbruik (spam, het plaatsen van links naar ongewenste sites) hebben we helaas moeten besluiten op het onderdeel “Het Prikbord” te schrappen.

Omdat ook bij het Gastenboek op onze oude site het moeilijk bleek voor sommige mensen om zich correct en beleefd te gedragen, is ons oude gastenboek gesloten. Er is een nieuw gastenboek gestart, waarbij voor plaatsing van een bericht een code moet worden ingevoerd. Vervolgens wordt het gastenboek-bericht doorgestuurd naar één van onze webmasters die zal bekijken of het ongewenste inhoud (spam, laster, discriminatie etc) bevat. Na goedkeuring wordt het dan in het Gastenboek geplaatst. Op deze manier hopen we dat het boek weer gebruikt gaat worden waar het voor bedoeld is: een manier voor bezoekers van onze site om een leuk berichtje achter te laten.

Dan rest mij nog om zowel Yi-Wan als Evert enorm te bedanken voor het maken van deze mooie nieuwe site & u (de bezoeker) veel plezier toe te wensen!

Groetjes,

Caroline Kramp
Voorzitster Stichting Herplaatsing Zwerfkatten Dordrecht