Katten en kittens die geplaatst kunnen worden

 

 

De onderstaande katten en kittens zitten in de bemiddeling en zijn klaar om naar een nieuw baasje te gaan.

Voor meer informatie, of om een afspraak voor kennismaking met 1 van de katten te maken, kunt u telefonisch contact opnemen

(na 21:00 uur, na 21:00 uur, telefoon 06 - 294.726.32). Ons bezoeken zonder afspraak is helaas niet mogelijk.

 

 

U kunt ook een email sturen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Vermeld in deze email alstublieft

  • Uw naam
  • Uw adres
  • Een telefoonnummer waarop u te bereiken bent
  • Over welke kat het gaat

 

Op die manier is het voor ons gemakkelijker om contact met u op te nemen.

 

Doordat vrijwilligers van de Stichting dit werk doen naast een fulltime baan en er 's avonds ook vaak op uit moeten, kan het soms een paar dagen duren voor u van ons hoort. Wij hopen dat u hiervoor begrip kunt opbrengen.

 

 

Mocht u een kat uitgekozen hebben, dan vragen wij een Adoptievergoeding. Dit bedrag wordt volledig gebruikt, om in de toekomst weer andere zwerfkatten te kunnen helpen. Ook verzoeken wij u om samen met ons een contract te ondertekenen. De katten zijn ontwormd, ontvlooid en geënt en hebben een dierenpaspoort. De volwassen katten zijn altijd gecastreerd/gesteriliseerd. Wij brengen de door u uitgezochte kat na afspraak persoonlijk bij u thuis.

 

 

 

Wij plaatsen uitsluitend in Dordrecht en omstreken.

 

 


Puk

http://i779.photobucket.com/albums/yy74/zwerfkattendordrecht/puk_zpsef9f19cf.jpeg
 

Puk is als kitten gevonden door mijn zus, nu 5 jaar geleden. Aangezien wij al een kitten hadden, hebben wij haar in huis genomen. Puk is meestal op zichzelf. Gaat prima haar eigen gangetje, maar is wel helemaal gek op uitgebreide knuffel- en borstelsessies! De reden waarom ik denk dat ze beter verdiend is omdat ze regelmatig wordt belaagd door onze andere 2 katten. Deze 2 bullebakken zijn Maine Coons en dus veel groter dan Puk.

 

Puk snauwt en gromt wel terug, maar onze katten trekken zich daar weinig van aan. Er is zelfs een kattengedragdeskundige aan te pas gekomen, maar dit heeft de situatie niet verbeterd. Zij vermoedde net als ons dat Puk als kitten al snel van haar moeder en eventuele broertjes en zusjes was gescheiden en daardoor een slechte socialisatie heeft gehad wat andere katten betreft. Ze spreekt dus niet echt 'kattentaal'.

 

We denken dat Puk het beste af is bij iemand zonder andere katten (en misschien honden). Kinderen zijn denk ik niet een heel groot probleem (zolang ze ook niet op haar gaan 'jagen', maar kinderen zijn wat dat betreft denk ik makkelijker op te voeden dan katten...). Ze kan op het eerste gezicht schuw ogen, maar ze is absoluut niet eenkennig. Na even 'de kat uit de boom' gekeken te hebben, komt ze met iedereen knuffelen.

 

Mijn vraag bij deze is dan ook of iemand een goed tehuisje heeft voor onze lieve Puk. Ons ideaalbeeld is een oudere heer of dame die wat gezelschap wilt, maar we staan voor alles open! Maar ik moet wel zeker weten dat ze goed terecht komt, en ze zou ook altijd hier mogen blijven, mochten we niets geschiktst vinden. 

 


Robbie

http://i779.photobucket.com/albums/yy74/zwerfkattendordrecht/Robbie.jpg
 

 

Hier in de opvang zijn we stapeldol op hem, maar tot nu toe word hij helaas altijd over het hoofd gezien. Onze Robbie.

 

Robbie is een stevige gecastreerde kater van ongeveer 5 jaar oud.Hij heeft altijd gezworven maar weet inmiddels een plek in het raam boven de verwarming zeer op prijs te stellen. Hij kan met andere poezen goed overweg. Met heren erbij wordt hij een brombeer.

 

Rob is niet geschikt voor kinderen. Kroelen met iemand met verstand van katten doet hij graag.Deze mensen weten wanneer een kat genoeg heeft van kroelen en wanneer ze hem dan met rust moeten laten.Het liefst zou hij een huis met een tuintje “huren” in ruil voor gezelschap en knuffels.

 

 


 Bibi

http://i779.photobucket.com/albums/yy74/zwerfkattendordrecht/_Bibi_zps5071d5af.jpg

 

 


Bibi is een katertje van 8 maanden oud. Hij is als kitten in de sloot gevallen en heeft een tijdje in het water gelegen totdat een voorbijganger hem eruit heeft gehaald. Bibi is niet in huiselijke sfeer geboren, maar komt oorspronkelijk uit de weilanden. Wat betekent dat? Dat hij absoluut niet weet hoe het is om in een huisje te wonen. Dat wordt dus ontzettend spannend en kan stress opleveren. Tegenover mensen is Bibi erg gereserveerd. De mensen die hij goed kent, mogen hem inmiddels wel over zijn bol aaien. Hij is nieuwsgierig en loopt met je mee om te kijken wat je allemaal aan het doen bent. Als je echter je hand uitsteekt om hem te aaien, kan hij er als een haas vandoor gaan. Omdat Bibi steeds meer uit zijn schulp komt, willen we graag proberen geschikte mensen voor hem te vinden. Bibi is trouwens gek op Jerome.

 

Jerome (3 jaar oud, zie volledige verhaal bij aanbod) heeft precies dezelfde mensen nodig als Bibi. Wij zoeken mensen die vergevorderde ervaring hebben met katten. Heeft u ook genoeg tijd om aandacht te geven en staat u te popelen om extra energie in de begeleiding van deze jongens te steken waardoor het zelfverzekerde rakkers kunnen worden? Dan zijn Bibi & Jerome naar u op zoek. Omdat ze zo dol zijn op elkaar en zich echt aan elkaar optrekken, willen wij ze graag samen plaatsen

 

 


Jerome

http://i779.photobucket.com/albums/yy74/zwerfkattendordrecht/Jerome_zps97b56766.jpg

 

 


Jerome is een mooie grote kater. Laat je echter niet misleiden door zijn uiterlijk, want Jerome is het type ruwe bolster blanke pit! Toen hij ongeveer 1 jaar was, is hij gevonden in een leegstaande woning. Was hij achtergelaten? Is hij met de makelaar mee naar binnen geslopen? Was hij een zwerfkitten? We weten het niet. Hij was in ieder geval niet veel gewend, want hij was enorm angstig. Jerome lijkt stoer, maar is een gevoelig mannetje. Hij is nu 2 jaar bij ons en is al redelijk uit zijn schulp gekropen, maar hij is nog steeds geen held. Jerome heeft sinds vorig jaar zijn maatje gevonden in Bibi. Net zoals Bibi heeft Jerome waarschijnlijk ook nooit in een huisje gewoond.

 

Het zou geweldig zijn als deze twee onzekere jongens samen het avontuur van een eigen huisje aan mogen gaan en de rest van hun leven met elkaar mogen delen. Wij zoeken mensen die vergevorderde ervaring hebben met katten. Heeft u genoeg tijd om Jerome en Bibi aandacht te geven en staat u te popelen om extra energie in de begeleiding van deze jongens te steken waardoor het zelfverzekerde rakkers kunnen worden? Dan zijn Bibi & Jerome naar u op zoek.

 


Dark

http://i779.photobucket.com/albums/yy74/zwerfkattendordrecht/_Dark_zpsec410ddc.jpg

 

Dark is een stoere kater van ongeveer 10 jaar oud. In augustus 2010 is Dark bij ons gebracht door een jongen die hem, 8 jaar lang, buiten heeft verzorgd. Zijn vorige eigenaar had hem gewoon achtergelaten toen hij ging verhuizen. Deze jongen is heel goed voor Dark geweest, want het is een hele lieve kater. Hij is absoluut niet bang en komt graag een aai over zijn bol halen.

 

Dark heeft al heel wat katten zien komen en gaan, maar hij accepteert alle nieuwelingen probleemloos. Dark is niet zo veeleisend. Maar toch, als hij in zijn rieten mandje ligt, droomt Dark ervan dat hij ooit nog eens een eigen huisje krijgt met mensen die hem niet meer verlaten en heerlijk verwennen. Want dat heeft Dark helaas nooit gekend.

 


Bobby

http://i779.photobucket.com/albums/yy74/zwerfkattendordrecht/foto4.jpg
 

Dit knappe heerschap luistert naar de naam Bobby. Hij is een bemoeial, en als hij de kans krijgt nogal een veelvraat.

 

Deze net 2 jaar oude kroeldoos is, zoals je van een kat van deze leeftijd kan verwachten, enorm speels. Hij is al gecastreerd.

 

Aangezien hij het een&ander heeft meegemaakt, plaatsen we Bobby liever niet in een druk gezin maar zoeken we een rustig huisje voor hem.


Gizmo

http://i779.photobucket.com/albums/yy74/zwerfkattendordrecht/Gizmo.jpg

 

Gizmo is een gesteriliseerde poes van ongeveer 8 jaar oud. Ze is een wijze poes en praat graag. Het is een dame met pit. Ze kan je precies vertellen dat het tijd is voor haar bakje blikvoer.

 

Gizmo moet wegens allergie van een van de kinderen een ander thuis zoeken. Ze loopt graag een rondje buiten in de tuin, maar weet haar mandje ook te waarderen.


Fiep&Joep (langzitters)

 

http://i779.photobucket.com/albums/yy74/zwerfkattendordrecht/_Fiep.jpg

Hallo, ik ben Fiep. Ik ben op zoek naar een supergezellig huisje. Ik ben namelijk een hele gezellige tante. Ik begroet je met een rechtopstaande trillende staart in de hoop dat er even tijd is om lekker geknuffeld te worden. Ik ben ook nog eens heel erg leuk om te zien met mijn iets te kleine kopje en iets te ronde buikje. Ik ben in de Kattenmand terecht gekomen met mijn broer Joep. Joep wil ook graag een gezellig huisje, maar die laat dat niet zo merken als ik. Af en toe worden we nog wel eens betrapt als we samen in een mandje liggen te slapen. Beetje genant want we zijn al 4 jaar oud, maar het is zo gezellig!


Hallo, ik ben Joep en ik ben de broer van die gezellige Fiep. Ik ben wat meer op mezelf en loop niet zo met mezelf te koop als mijn zus, maar ik zou het stiekem best leuk vinden als we samen naar een nieuw huisje mogen. Een aai over mijn bol vind ik lekker, maar ik ben niet zo'n kroelkont als mijn zus. Hoeft geen probleem te zijn toch? Twee katten tegelijk op schoot is misschien ook een beetje teveel van het goede? Ik slaap liever in een lekker mandje en als mijn zus erbij wil, dan schuif ik gewoon een stukje op. Dat maakt mij toch ook best gezellig?

 

Felix

http://i779.photobucket.com/albums/yy74/zwerfkattendordrecht/Felix.jpg

 

Felix is een lieve kater van 1,5 jaar oud. Hij was erg onder de indruk toen hij bij ons in de Kattenmand kwam. Felix was niet zoveel gewend en woonde met meerdere soortgenoten in een klein kamertje. Deze jongen blijkt toch heel veerkrachtig te zijn, want hij heeft het inmiddels geweldig naar zijn zin.

 

Hij huppelt vrolijk tussen de andere katten rond, die hij in het begin vreselijk eng vond. Eten..., daar is Felix ook gek op. Een bakje zachtvoer heeft hij in no-time naar binnen gewerkt. Felix is een vrolijk, lief jochie die altijd even om een knuffel komt vragen.


Humphry

http://i779.photobucket.com/albums/yy74/zwerfkattendordrecht/Humphry.jpg

 

Humphry is een beetje humeurig. Geen wonder, hij woonde gezellig met zijn baasje.
Toen kwam het vrouwtje, uit een ver land, voorgoed bij hen wonen.
Humphry is toen bij ons gekomen omdat het vrouwtje allergisch was.
Voor zijn baasje is hij een leuke kat.

 

Het liefts heeft hij geen andere katten om zich heen. En hij houdt erg van lekker buiten wandelen en in de tuin zitten...Humphry is ongeveer tien jaar, hij hunkert naar een eigen plekje!!!


Nala

Nala
 

 

Nala is een gesteriliseerde zwart/witte poes van net 2 jaar. Ze is een hele lieve dame die graag op schoot zit. Het is ook echt een kroelkip. Maar ze geeft ook aan: “genoeg is genoeg” en om die reden plaatsen wij haar liever niet bij hele jonge kinderen.


KITTENS!

http://i779.photobucket.com/albums/yy74/zwerfkattendordrecht/AV36067kittengrad.jpg

 

Met onze advertentie  in de Dordt Centraal is helaas iets niet goed gegaan. Hierin wordt gemeldt dat mensen die interesse hebben in een kitten, contact op kunnen nemen met Stichting Herplaatsing Zwerfkatten Dordrecht, maar dat is niet het geval.

 

Geïnteresseerden in kittens kunnen contact opnemen met onze bevriende organisatie Stichting Kittenopvang Weba in Papendrecht. Dat kan via

 

Stichting kittenopvang WeBa
P. Zeemanlaan 56
3356 BS Papendrecht
T: 06-83210242 / 06-41782037
@: stichtingkittenopvangweba@live.n

 

Kijk ook vooral even op de Baasje Gezocht pagina, u smelt gegarandeerd weg!

http://www.stichtingkittenopvangweba.nl/index.php/baasje-gezocht